Takläggning

Olika sorters takmaterial

Taket får utstå mycket påfrestningar i vårt nordiska klimat och det är viktigt att välja rätt tak men även att se över befintligt tak för att slippa läckor. Vi har bred kunskap och erfarenhet av takläggning av olika sorters tak, som tegel, papp, shingel och plåt. Vare sig du ska bygga ett tak som skyddar ett nydesignat modernt boende, en gammal herrgård eller torparstuga med tegelpannor så hjälper vi dig att välja ett som passar dig.

Kontakta oss så hjälper vi dig med dina idéer och funderingar.

Klassiska tegeltak

Tegeltak är det mest klassiska taket i Sverige och när man lägger det på ett fackmannamässigt sätt och underhåller det kontinuerligt, så är livslängden nästan obegränsad.

Många tycker tegeltaket blir vackrare av tidens tand. Det går förhållandevis snabbt att lägga, och när man renoverar det så behöver man oftast bara byta ut de skadade takpannorna. Man kan lägga taktegel både i form av betongpannor som lertegel.

Papptak

Papptak är det billigaste alternativet jämfört med andra material. Det är därför fördelaktigt om du har en stram budget och inte krav på samma kvalitet som ett tegel- och plåttak har. Kvaliteten på papptaken har utvecklats mycket på senare år och håller mycket hög kvalitet gällande både livslängd och isolerande egenskaper.

Det går också relativt snabbt och smidigt att lägga.

 

plåttak


Plåttak - ett populärt val

Eftersom plåt numera kan imitera utseendet på de traditionella tegelpannorna på småhus är ett mycket välanvänt byggmaterial i dag. Det här är en innovation som ger både torparstugan rätt look och som står upp får ditt hus väl mot det nordiska klimatet. Plåtpannetak är ett bra exempel på hur det traditionella takmaterialet har fortsatt att utvecklas genom århundradena.

Många som vill få en äldre känsla och ett geniunt uttryck av hantverk på sitt tak sneglar på falsade plåttak där skruvarna döljs in under plåten, både av estetiska skäl men självklart också eftersom det spelar roll för hållbarheten. När plåten täcker skruvarna finns inte lika många skarvar och kanter för vätan att fästa i och minimerar läckor. Taket är alltså bättre skyddat och behöver inte underhållas lika mycket som exempelvis ett tegeltak.

I dag går det också att måttbeställa stålplåtstak som falsas. Det ger ett mycket stabilt tak som definitivt ger den rätta genuina känslan. Du som vill ha ett sådant tak kan helt enkelt skicka in din beställning med dina individuella takmått och så får du ett vackert tak lagt av skickliga takläggare.

Oavsett ditt val, anrikt eller splitternytt tak i plåt, tegel eller papp så finns material, kunskap och kvalitet för att bygga det.

Anlita en riktig takmästare så vet du att jobbet blir ordentligt gjort.

Vi renoverar ditt befintliga tak eller lägger ett nytt!